Bojanje kose kod kuće je izbor mnogih ljudi koji žele uštedjeti na računima. Za prekrivanje lagano sijede kose ili samo osvježiti korijen, neki žele koristiti samo malu količinu boje za kose iz kutije i spremiti ostatak za kasnije. Ako se ne pazi, spremanje boje može rezultirati nizom katastrofa za kosu, kao što je oštećena kosa ili kosa koja je pogrešno bojana ili boja koja može stvoriti mrlje. S druge strane ako ste već uložili dragocjene kune u bojanje kose kod frizera, za nekoliko tjedana kasnije, ako ste plavuša imati ćete naglašene žučkaste tonove ili ako ste obojali kosu u vibrantne boje, one će početi izgledati isprano.

U oba slučaja nažalost, obojena kosa ima mnogo neprijatelja, bilo da se radi o krivim šamponima, kloru, izloženost toplini korištenjem pegli ili uvijača, ili samo od sunca. Srećom, ima posebnih proizvoda za njegu obojane kose kako bi ona izgledala sjajno, vibrantno i jednostavno u dobrom stanju.

Ponavljajućim ispiranjem svaka boja ima tendenciju da otpusti svoje pigmente, što dovodi do promjene u izvornoj kromatskoj liniji. COTRIL CREATIVE WALK COLOR CARE je specifična linija za zaštitu i održavanje vitalne i dugotrajne boje, od pranja do pranja.