Crna boja kose

Crna sjajna kosa oduvijek je predstavljala mističnost, senzualnost i ekstravanganciju.

Žene crne kose često su bile inspriracija mnogim umjetnicima. Međutim ovakva boja kose ne izgleda privlačno na svakoj ženi. Prvi uvijet za crnu boju je gusta kosa jake structure vlasi te čisti ten lica. Kod crne kose prvi imperativ je sjaj.

Da bi izgledala lijepo i atraktivno mora biti sjajna i blistava. Ukoliko se odlučite za crnu kosu morate znati da crna kosa ne trpi mane kao što su ispucali vrhovi ili prhut. Sva ostećenja se više vide na crnoj kosi te je zato potrebno uložiti više vremena za njegu kose.

Crnu kosu morate redovito šišati kako bi vrhovi izgledali zdravo, bojiti izrast svaki mjesec te redovito održavati boju na dužini vlasi.. jer kao što smo već napomenuli.. crna kosa ne trpi mane;) Da bi crna kosa zasjala u punom sjaju potrebno je izabrati odgovarajuću frizuru. Bob je frizura koja u kombinaciji s crnom bojom nikada ne izlazi iz mode. Bilo da se radi o asimetričnom bobu ili bobu s šiškama ili duži bob do ramena to je bezvremenska elegancija.

Ako imate kovrčavu kosu crna boja nije najbolje rješenje jer često u kombinaciji s crnom kosom izgleda suho. Ali zato duga ravna crna kosa bilo da je zapeglana, podignuta u konjski rep ili nisku elegantnu punđicu s razdjeljkom oduvijek je sinonim za eleganciju. Ukoliko imate pravilno ovalno lice i dobru strukturu vlasi odvažite se na kratku frizuru, lagano čupava ili elegantno začešljana garantirano privlači pozornost. Naravno da se možemo na crnoj kosi poigrati plavim ili ljubičastim refleksima kako bi joj dali dodatnu notu zanimljivosti. Iako je crna kosa godinama bila na neki način potisnuta uvijek je znak elegancije i snage kod žena.