Koja sve tehnike bojenja kose postoje?

Pokušati držati korak sa svim najnovijim i najboljim tehnikama bojanja kose u osnovi je posao s punim radnim vremenom. Ako želite poboljšati boju svoje kose, ali nemate pojma kako to učiniti i nemate vremena za istraživanje svih tehnika, došli ste na pravo mjesto.

Postoji nekoliko tehnika bojenja kose koje se koriste u salonima za kosu:
Permanenta - ova tehnika koristi kemijske tvari koje mijenjaju strukturu kose, što omogućuje promjenu boje kose. Permanenta se često koristi za promjenu svijetle kose u tamniju ili za kovrčanje kose.

Semi-permanenta - ova tehnika koristi pigmente koji se nanose na kosu, što daje privremenu boju koja se ispire nakon nekoliko pranja.

Bojanje kose - bojanje kose je tehnika koja se koristi za promjenu boje kose na korijenima ili cijeloj duljini kose.

Ombre - ova tehnika se koristi za prirodan prijelaz između dvije boje kose, obično svijetle u tamnu.

Balayage - je tehnika bojenja kose koja se koristi za stvaranje prirodnog i svijetlog izgleda boje kose.

Sombre - je suptilnija verzija ombre tehnike, gdje je prijelaz boje manje izražen i nešto bliži prirodnom izgledu.

Color Melting - tehnika koja se koristi za stvaranje prirodnog izgleda boje kose, gdje se boje kose spajaju jedna u drugu izgledajući kao da su prirodno nastale.

Highlights i lowlights - Highlights su tehnika gdje se dio kose boji svjetlijom bojom dok se lowlights koriste za bojanje dio kose tamnijom bojom, što daje prirodniji izgled.

Babylights - tehnika koja se koristi za dodavanje svjetlijih niti kose kod djece i mladih osoba, kako bi se stvorio prirodniji izgled.

Colormelt - tehnika koja se koristi za prirodni prelaz između dvije boje kose, gdje se boje spajaju jedna u drugu.

Svaka od ovih tehnika ima svoje prednosti i nedostatke i važno je da se konzultira sa stručnjakom kako bi se odabrala tehnika koja najbolje odgovara vašoj kosi i željama.