Keratin ili argan za kosu?

Arganovo ulje je dolazi od stabla Argania koje raste u Maroku, to čarobno ulje kada se nanese na kosu, dodaje sjaj i poboljšava kompatibilnost drugih proizvoda dodavanjem zaštitnog i hidratantnog sloja ulja; no to je kratkoročno, arganovo ulje poboljšava vanjski izgled kose, ali ne nudi reparativna svojstva.

U našem profesionalnom iskustvu argan ulje preporučamo za ženu koja nikada nije doživjela kemijsku uslugu na kosi, arganovo ulje je za netretiranu kosu ili za one s zdravom kosom koji žele organske ili prirodne proizvode.

Keratin je za žene s oštećenom kosom, čija je kosa suha, tretirana i krhka. Keratin oporavlja vlasi popravljajući ih iznutra prema van, obnovljajući tako strukturu kose, čineći kosu jačom, sjajnijom i trajnijom.

Keratin je sastojak koji se koristi kod profesionalne usluge ravnanja kose smanjujući štetu kod korištenja kemikalija za ravnanje ili bojanje kose. Keratin nije sastojak za ravnanje kose, nego sastojak koji popravlja kosu, pogotovo kada prolazi kemijsko tretiranje.