7 koraka kako sušiti kosu

Jeste li se ikada zapitali kako se pravilno suši kosa? Kako pravilno baratati sušilom da bi postigli savršenu frizuru, a istovremeno njegovali svoju kosu?
Stručnjaci se slažu da oštećena i suha kosa vrlo lako može biti posljedica krivog korištenja sušila, četke ili poizvoda za njegu. Zato, što god vam o tome rekli, imajte na umu da se izdvajanje novaca za kvalitetno sušilo itekako isplati jer ako dobro odaberete ono vam može trajati više od pet godina. Svakako odaberite ono koje ima više funkcija poput nastavka za ravnanje i kovrčanje kose ili hladnog zraka te ionizacijskog djelovanja koje pruža sjaj i spriječava statički elektricitet.
Razna istraživanja pokazala su da brojne žene ne znaju pravilno koristiti sušilo. Suše kosu misleći da što je zrak iz sušila topliji i jači, rezultat je bolji.

Zato, evo nekoliko savjeta o pravilnoj upotrebi sušila za kosu i općenito pravila kako što učinkovitije i bolje osušiti svoju kosu:

1. Nemojte sušiti kosu dok je potpuno mokra. Umotajte je u ručnik i lagano istisnite vodu.Nikako nemojte trljati kosu jer nakon pranja kosa lako puca.

2. Zatim nanesite preparate za njegu, oblikovanje i zaštitu od visokih temperatura.

3. Izbjegavajte sušenje u svim smjerovima i tresenje uređaja jer takva akcija podiže gornji sloj vlasi, a ne daje volumen što rezultira suhom i neurednom kosom

4. Kako bi kosa bila što bujnija, koristite debelu, okruglu četku sa široko raspoređenom dlakom koja podiže kosu od korijena, a četka s termokeramičkim omotačem koji dulje zadržava toplinu i zaglađuje vlasi

5. Vodite računa o tome da nekim tipovima vlasi odgovara oblikovanje prstima tijekom sušenja, no ako se kosa elektrizira – prste držite dalje od nje sve dok nije potpuno suha. Ako, pak, imate prirodno kovrčavu kosu, najbolje je kosu tijekom sušenja uopće ne oblikovati prstima.

6. Podijelite kosu na manje pramenove od pet do deset cm i sušite svaki posebno.

7. Za jako glatku i sjajnu kosu, topli zrak mora izravnati pramen, zato postavite fen što okomitije na korijen. Možda će vas malo ruke boljeti, ali isplati se. Ako vam je preteško tako sušiti, sjednite se.