Balayage tehnika bojenja

Već duže vremena jedna od najpopularnijih i najtraženijih usluga u frizerskim salonima je Balayage. Ali što je zapravo Balayage, kad je nastao, kome je namjenjen te koje su njegove prednosti su česta pitanja.
 
Balayage je nastao 90-tih godina proslog stoljeća kao tehnika slobodnog oslikavnja kose u svrhu postizanja izgleda suncem osvijetljenje kose. Riječ balayage dolazi od francuske rijeci “balayer” što znači mesti ili četkati. U slobodnom prijevodu „mesti ili oslikavati” kosu. Isto kao sto korištenjem makeup tehnikama možemo konturirati lice te naglasiti određene dijelove ili prekriti nedostatke, balayage tehnikom možemo osvijetliti i naglasiti određene dijelove lica te dati svježiji izgled.

Balayage tehnike se koriste na dužinama kose od bob-a pa na duže. Savršena tehnika za osvježavanje svih tonova kose od tamno smeđih pa sve do ultra blond te crazy tonova. Ukoliko se želite inspirirati kako bi trebao izgledati što prirodniji balayage dovoljno je da gledamo kosu djece te kako im se preljevaju svijetljiji i tamniji tonovi. Jedna od najvećih prednosti balayage tehnika je što klijent ne mora dolaziti na mjesečnoj bazi, što je današnje vrijeme užurbanog života jako važno. Uvijek se preporuča ženama koje žele nostiti blonde nijanse a nisu spremne odlaziti frizeru svakih dvadeset dana.

Stoga ukoliko razmišljate o balayagu, slobodno ispunite sebi želju i prošetajte jedan od najpopularnijih frizerskih trendova.