Hidratacija kose

Ako je vaša kosa lomljiva te izgleda suho i beživotno bez sjaja potrebna joj je hidratacija.
Vlas kose sastoji se od tri sloja: medule ili jezgre, korteksa koji kosi daje oblik, elastičnost i teksturu te kutikule. Kutikula je zaštitni sloj vlasi koji ima iznimno važnu ulogu. Možete je zamisliti kao crijepovi na krovu. Ukoliko su kompaktni, kosa izgleda sjajno i zdravo te vlaga ne može izaći. Kada se crijepovi olabave kosa dobije suh i beživotan izgled te prirodna vlažnost kose ima otvoren put da izađe iz unutarnje strukture vlasi.

Svi teški kemijski procesi kao i česta upotreba električnih aparata za sušenje i stilitiranje kose, smog, stres kao i izlaganje štetnim uv-zrakama mogu dovesti do isušivanja vlasi.

Kako bi to spriječili, pogotovo u ljetnim danima kada smo više izloženi sunčevim zrakama, soli i toplini potrebno je kosi pružiti dodatnu hidratizaciju.
Srećom da kod nas postoje savršeni proizvodi za njegu i održavanje kose sjajnom i hidratiziranom te nećete imati nikakvu potrebu za kućnim pripravcima.
Ako ne znate, posavjetujte se s svojim frizerom koji će  vam prilikom procjene stanja vaše kose ponuditi šampon, regenerator, masku, leave-in proizvod ili neki tretman dubinske njege u salonu.

Prilikom odabira šampona pazite da ne sadrže velike količine parabena, sulfata i silikona te da su isti obogaćeni proteinima.
Obavezno nakon boravka na plaži isperite kosu te nanesite regenerator kako bi zagladili kutikulu te zaključali vlagu u vlasi.
U ljetnim mjesecima poželjno je imati leave-in regeneratore u spreju za dodatnu hidratizaciju tokom dana. Redovitom upotrebom profesionalnih proizvoda za hidratizaciju vaša će kosa sačuvati sjaj i elastičnost.

cotril hydra

VIDI SVE