Jesenske boje za kosu

Dolaskom jeseni bojenje kose u tople tonove prestaje biti tabu tema u frizerskim salonima. Iako bojenje kose u platinum blond zahtjeva niz skupocjenih i dugih procesa, prelazak u crvenokose uvijek se smatralo najektremnijom transformacijom u bojenju kose. Bilo da je to zato jer se žene plaše bojenja kose u crvene tonove ili su jednostavno navilkle na bojenja u prirodne tonove, većina nikada nije razmišljala o tom koraku do sada. Ako postoji jedan glavni trend bojenja kose za jesen onda su to topli copper, strawberry blond, auburn, cimet, red wine i dirty violet.

Dolaskom hladnijih dana u salone dolaze jesenji topli tonovi. Ukoliko razmišljate o bojenju kose u crvene tonove napravite malo istraživanje. Prolistajte po instagramu, sačuvajte vizuale koji vas privlače, promislite što vas je potaklo na promjenu te se posavjetujte sa svojim frizerom. Obzirom na ton kože, boju očiju, prirodne pod-pigmente, teksturu i strukturu vlasi, frizer će vam dati najbolji savjet.

Ako ste plavuša željna promjene ove jeseni, možete se poigrati strawberry nijansama. Svijetli hladni ton kože te tanka struktura vlasi zahtjeva hladnije strawberry nijanse, dok se plavuše s toplijom nijansom kože mogu poigrati toplijim strawberry nijansama, auburn, te peach blond tonovima. Prirodne brinete koje imaju prirodno tople pod-tonove mogu dočekati jesen toplim wine red ili dirty violet tonovime.

Bez obzira na koju nijansu se odlučite za prvo bojenje uvijek odaberite demi permanentne boje koje će se lako ukloniti ukoliko se ne nađete u ulozi crvenokose zavodnice. Morate znati da održavanje lijepe i vibrantne tople nijanse zahtjeva dodatnu njegu te među dolaske između redovitih bojenja za održavanje refleksa i sjaja. Drugim riječima, obojena crvena kosa nije baš jednostavan izbor ali je divna zar ne?