Kako odabrati četku za kosu

Odabirom prave četke za kosu i koristeći ju ispravno, možete postići skroz drugačiji, jednostavno savršeni izgled kose. Postoji toliko mnogo različitih četki na tržištu.. Ali znaš li koju češ četku koristiti za što? Koristiš li četku koja je prava za tebe ?! Ovdje je brz vodič najpopularnijih i različitih četki za kosu:

Paddle brush
Paddle četke su ravne sa širokom površinom, što ih čini super za ravnanje i zaglađivanje kose. Koristite  Paddle četku  prije peglanja kose ili sušenja kose za glatki završetak.


Okrugla četka
Okrugle četke su idealne za postizanje volumena u kosi. Ovo je ćetka koju želite koristiti pri feniranju. Okrugle četke dolaze u različitim veličinama – izaberite manju za kraću kosu ili za postizanje čvrste kovrče, te veću četku za što ravniji rezultat kose s puno volumena. Ne zaboravite, što je četka veća izgled kose je ravniji !

Četka za dressing
Četka za dressing govori sama za sebe, ova četka je savršena za tapiranje kose i stvaranje teksture. Bonud bodovi za ovu četku zbog špičastog kraja koji može koristiti za savršeno sekcioniranje kose. Savjet: pokušajte izbjeći ovu četku ukoliko je vaša kosa vrlo fina i krhka.

Češalj
Ovo je najbolji alat za češljanje mokre kose. Kao što znate, mokru kosu je ponekad jako teško počešljati. Ipak, mokra kosa je najviše sklona lomu, što je razlog zašto je tako važno da se kosa lagano počešlja počevši od dna prema gore.

Četka Mane Tamer 
Posebno dizajnirana za bezbolno i lako uklanjanje poteškoća i čvorova u kosi. Ova četka smanjuje lom i oštećenje kose tijekom raščešljavanja. Većina njih može se koristiti na mokroj i suhoj kosi.

"Štilac"
Češalj posebnog oblika  koji se može koristiti za savršeno precizno odjeljenje kose. Ovaj češalj se također može koristiti za tapiranje kose.