KAKO ODRŽAVATI KOVRČAVU KOSU

Svi koji imaju kovrčavu kosu barem jednom u životu su čuli "Kako je tvoja kosa divna". Da, to je kompliment ali imati "good hair day" s kovrčavom kosom je puno teže nego što izgleda. Dobra vijest je što ćemo s vama podjeliti nekoliko vrlo jednostavnih trikova da vaše kovrče budu sjajne i zdrave.

1. Uvijek češljajte kosu od vrhova prema gore
Češljajući kosu od vrhova možete lagano rašćešljati čvoriće jer kad bi krenuli od gore samo bi čvoriće naslagivali jedne na druge i otežali češljanje. Pri češljanju uvijek koristite Leave-in proizvode.

2. Redovito šišajte vrhove
Ispucani vrhovi nikada ne izgledaju dobro, naprotiv kosa izgleda jako neuredno i "frizzy". Ako želite uredne kovrče posjetite svog frizera svakih 6-8 tjedana.

3. Kokteling proizvoda
Miješanjem 2 ili više proizvoda stvaramo savršen proizvod za određeni tip kovrča. Npr. serum za zaglađivanje plus krema za definiciju kovrča. Tako postižemo čvrstoću ne ostavljajući kosu suhom i krutom.

4. Uvijek koristite široki češalj umijesto četke
Prirodno kovrčava kosa je najosjetljiviji i najlomljiviji tip vlasi. Korištenje širokog češlja je najnježniji način za raščešljavanje bez narušavanja njenog integriteta.

5. Uvijek koristite dodatnu njegu
Na tržistu postoje proizvodi namjenjeni kovrčavoj kosi kako bi je hidratizirali i nahranili bez dodatnog otežavanja. Nakon pranja lagano raščešljajte kosu te je samo stisnite ručnikom bez trljanja kako bi dopustili kovrčama da se vrate u svoj prirodni oblik. Nanesite styling proizvode te sušite kosu difuzorom da ne bi raspršili kovrče.

6. Ukoliko bojate kosu
Preporučamo multidimenzionalne tehnike bojenja kako bi kosa izgledala što prirodnija te se naglasila definicija kovrča.