Koje ulje za kosu koristiti

Vjerojatno ste izbjegavali koristiti ulja za kosu misleći da će vam zamastiti kosu.

Svi naravno želimo savršenu njegovanu kosu. Sa nekoliko jednostavnih trikova i par kapi ulja možete postići vrhunski tretman za vašu kosu. Različita ulja namijenjena su za različite tipove kose a možete ih koristiti na nekoliko načina. Ulja sadržavaju esencije različitih plodova biljaka, u zavisnosti od određene biljke možemo očekivati njena korisna svojstva.

Kompleksi vitamina, minerala i zasićenih trans masti predstavljaju savršen vid jednostavne i učinkovite njege za kosu. Svjesni smo da uslijed promjene godišnjih doba, stresa, kemijskog tretiranja, nezdravog načina života kosa trpi. Zato je potrebno pružiti joj dodatnu njegu kako bi ostala sjajna, njegovana i zdrava. U nastavku vam preporučujemo neka od naših ulja

ANTI-FRIZZ SERUM  za završni sjaj i zaglađenost. Osnovni sastojak mu je jojobino ulje. Ono se ubraja u tekuće voskove. Blijedo žućkaste je boje te sadrži nezasićene masne kiseline. Jojoba je biljka antivirusnog i antibakterijskog djelovanja te sadrži mnoge nutrijente poput vitamina C, kompleksa vitamina B, minerale silicija, cinka, bakra, kroma i joda. Poznato je kako su plemena indijanaca koristila ulje jojobe kako bi im kosa bila zaglađena i sjajna.

 

COLOR CARE OIL zaštitni film koii omogućava da pigment ostaje unutar strukture vlasi štiteći od vanjskih čimbenika te UVA i UVB zračenja. Osnovni sastojci ovog ulja su vitamin E, laneno ulje te ekstrakt naranče. Žućkasto ulje puno vitamina omega-3-masnih kiselina. Prvi znak nedostatka omega-3-masnih kiselina je suha i oštećena kosa, a s vremenom dolazi i do javljanja iritacija vlasišta i stvaranja prhuti. Važan protein za strukturu i rast kose je keratin, a alfa-linolenska kiselina pridonosi njegovom pravilnom radu. Laneno ulje čini kosu zdravom, sjajnom i jakom te održava hidrataciju vlasi.

 

MIRACLE NUTRO OIL obnavlja, hrani te povećava sjaj i svilenkastost kose. Osnovni sastojci ovog ulja su: maslinovo ulje, ulje preslice te monoi ulje. Maslinovo ulje je bogato vitaminima A i E te omega-3-masnim kiselinama. Omega 3-masne kiseline prodiru u strukturu vlasi te pomažu da kosa zadrži vlagu. Vitamin E služi kao zaštita od sunca i zagađenja. Vitamin A je antioksidans koji pospješuje hidrataciju. Monoi ulje je tradicionalni proizvod koraljnog otočja Tahiti. Po tradiciji se dobiva tako da se cvijet gardenia tahitensis ostavlja da odleži u nerafiniranom kokosovom ulju 10 dana. Tajna blistavih kosa Tahićanskih žena je specifična. Čestom upotrebom monoi ulja kosa ostaje hidratizirana, sjajna i nahranjena. Ulje preslice sadrži visokovrijedne silicijeve spojeve, mangan, kalcij, željezo, glikozide, fenole i akonitične kiseline. Jača i obnavlja strukturu vlasi te potiče rast kose.

 

Ovisno o tipu kose i željenom rezultatu biramo proizvod. Ulja možete aplicirati na mokru kosu prije stiliziranja ili na suhu za zaštitni sjaj i zaglađivanje. Za snažniju njegu možete ga dodati u masku za kosu ili nanijeti malo veću količinu ulja na kosu par  sati prije pranja kose. Bez obzira na koji način se odlučite vaša kosa će vam biti zahvalna.