Koja je razlika između aparata za šišanje?

Srce aparata za šišanje kose je mehanički motor koji pokreće oštricu. Pogledajmo tri uobičajene vrste motora za mašinice, te prednosti i nedostatke svakog od njih:

Magnetski motor

Magnetski motor nalazi se u gotovo svim jeftinijim modelima aparata za šišanje kose na tržištu. Ova izvedba motora je jednostavna i općenito pouzdana, s malo pokretnih dijelova. Motor se sastoji od opruge i elektomagneta koji rade u tandemu da vibriraju oštricu naprijed-nazad. Iako magnetski motor pruža manju snagu od druga dva modela motora, možda će biti dovoljan za povremenu upotrebu.

Pivotni motor

Pivot motor je sličan magnetskom motoru, ali koristi dva elektromagneta i nema oprugu. Iako se brzina noža zapravo smanjuje, pivot motor stvara najmanje dvostruko veću snagu rezanja kose od magnetskih motornih aparata za šišanje kose. Ta dodatna snaga čini šišanje mokre kose kao „nož kroz putar“. Mašinice sa pivot motorom koriste profesionalci i idealne su za svakodnevno rezanje.

Rotacijski motor

Rotacijski motori su motor koji stoji iza najmoćnijih aprata za šišanje na tržištu i dolaze u AC (izmjeničnim) i DC (jednosmjernim) modelima. Mnogi modeli sa DC napajanjem su bežične, napajaju ih baterije. Iako su DC (jednosmerne) jedinice slabije od AC (izmjeničnih) jedinica, sloboda kabela može biti dobrodošlo zadovoljstvo. Aparati s rotacijskim motorima često su višeg cjenovnog razreda i koriste se za skupno uklanjanje dlaka, kao i za njegu pasa i konja.