Njega kose nakon bojenja

Bojenje kose kod kuće je izbor mnogih ljudi koji žele uštedjeti na računima. Za prekrivanje lagano sijede kose ili samo osvježiti izrast, neki žele koristiti samo malu količinu boje za kosu iz kutije i spremiti ostatak za kasnije. Ako se ne pazi, spremanje boje može rezultirati nizom katastrofa za kosu, kao što je oštećena kosa ili kosa koja je pogrešno bojena ili boja koja može stvoriti mrlje. S druge strane ako ste već uložili dragocjene kune u bojenje kose kod frizera, za nekoliko tjedana kasnije, ako imate plavu kosu imati ćete naglašene žučkaste tonove ili ako vam je kosa obojena u vibrantne boje, ona će početi izgledati isprano. 

U oba slučaja nažalost, obojena kosa ima mnogo neprijatelja, bilo da se radi o krivim šamponima, kloru, izloženost toplini korištenjem pegli ili uvijača, ili samo od sunca. Srećom, ima posebnih proizvoda za njegu obojane kose kako bi ona izgledala sjajno, vibrantno i jednostavno u dobrom stanju.

Ponavljajućim ispiranjem svaka boja ima tendenciju da otpusti svoje pigmente, što dovodi do promjene u izvornoj kromatskoj liniji. Cotril Color Care je specifična linija za zaštitu i održavanje vitalne i dugotrajne boje, od pranja do pranja.