Savjeti za njegu plave kose

Kažu da se plavuše bolje zabavljaju ali budimo realni, briga o plavoj kosi zna biti prava muka. Ne samo da prirodni elementi kao kamenac u vodi, sunce, i zagađenje zraka ostećuju kosu već i procesi posvjtljivanja i stiliziranja mogu ostaviti kosu suhom i lomljivom. Ali nemojte se brinuti! Podjelit ćemo vam nekoliko savjeta kako bi vaša kosa uvijek izgledala kao iz salona.

U težnji da postignemo savršenu blond nijansu naša kosa prolazi kroz velike kemijske procese koji mogu dovesti do ostećenja kutikule i gubitka elastičnosti čime naša kosa može ostati suha i lomljiva.

Da bi dobili bitku protiv isušivanja predlažemo da investirate u kvalitetne proizvode za njegu kose koji će nam osigurati dubinsku hidratciju. Već smo naučili da u procesu posvjetljivanja kose vodimo bitku s topim podtonovima koje moramo neutralizirati. 

Kada smo to postigli znamo i da fine blond nijanse sadrže nestabilne pigmetne koji se lako ispiru te je nužno da boju povremeno održavamo silver šamponima (anti-yellow) kako bi spriječili izbijanje toplog refleksa. Ono što manje znamo je prečesta upotreba takvih proizvoda može dodatno isušiti kosu, zato je potrebno kombinirati s silver regeneratorima iz iste linije koji će kosu ostaviti sjajnom i njegovanom.

Prije stiliziranja obavezno aplicirajte proizvode za zaštitu od topline te prilagodite temperaturu na uređajima za sušenje i stiliziranje kose. Pripazite na količine proizvoda za stiliziranje koje nanosite da ne bi došlo do matiranja iste. Zlatno pravilo kod nanošenja styling proizvoda jest.."više je manje".

I za kraj..nemojte zaboraviti..ako želite savršenu blond nijansu posjetite svog frizera za profesionalno bojenje svakih 20 dana.