Sve što ste ikada željeli znati o sušilima za kosu

Ako ste netko tko želi posušiti svoje kovrče ili jednostavno prosušiti šiške, onda preporučujemo kupnju sušila za kosu s nižom snagom jer nužno ne pokušavate minimalizirati svoje vrijeme feniranja.

Različite razine topline treba prilagoditi tako da odgovaraju teksturi i stanju vaše kose. Visoka toplina je povoljna za jako debelu ili grubu vlas kako bi se mogla ukloniti prekomjerna vlaga kada je kosa stvarno mokra, ali uvijek zapamtite da sušenje kose se mora raditi na svim djelovima glave i nikad se usredotočiti na jedan dio kose predugo. Niže postavke na sušilu za kosu su savršene za tanku ili krhku kosu. Ako je vaša kosa samo vlažna umjesto mokra, važno je da koristite niske postavke topline kako bi se spriječilo prekomjerno sušenje. 

Što se tiče tog misterioznog gumba "cool shot", on zatvara kutikulu kose, postavlja konačni i dugotrajan izgled i dodaje kosi sjaj. Kada je vaša kosa oko 80 posto suha, prebacite se na "cool shot" . Sva vaša kosa treba biti završena u ovoj fazi sušenja a "cool shot" bi trebao adekvatno završiti sušenje i zaštiti kosu od pregrijavanja.

"Cool shot" je također odličan za učvršćivanje kovrči, ili ako ste stavili na kosu tople uvijače (viklere), da ohladi kosu i učvrsti valove po želji.

Kosa ima prirodni pozitivan naboj i ovaj pozitivan naboj se povećava tijekom sušenja, koji stvara statički elektricitet što čini kosu neposlušnu prilikom sušenja. Kosa može postati površinski gruba i izgledati beživotno. Negativni ioni koje generira sušilo za kosu će neutralizirati pozitivan naboj i na taj način ukloniti statički elektricitet na kosi. Sa kutikulom vlasi koja je pravilno zatvorena, kosa će biti glatka i sjajna, jednostavna za stiliziranje. Također je dokazano da je ionske tehnologije kataliziraju djelovanje proizvoda za kosu.

Bez obzira na vrstu sušila za kosu ne zaboravite primijeniti prije proizvode za toplinsku zaštitu kose.