Odaberite između različitih načina plaćanja i to: gotovinsko, virmansko plaćanje, općom uplatnicom, operativni leasing na namještaj i opremu, plaćanje putem kreditnih i debitnih kartica (jednokratno plaćanje, obročno beskamatno plaćanje i obročno plaćanje putem potrošačkih kredita). Prihvaćamo sve vodeće kartice: MasterCard, Maestro, Diners, Visa, Amex.

      

Kod ONLINE PLAĆANJE možete odabrati: 

Jednokratno:
•    MAESTRO (PBZ)
•    MAESTRO (ZABA)
•    VISA
•    MASTERCARD
•    DISCOVER
•    POUZEĆE (GOTOVINA)
•    TRANSAKCIJSKI (VIRMANSKI)


Obročno (min 100 kn):
•    AMEX od 2 do 6 rata
•    DINERS od 2 do 12 rata
•    MAESTRO (PBZ) 2 do 12 rata
•    VISA (PBZ) 2 do 12 rata
•    MASTERCARD (ZABA) 2 do 12 rata
•    VISA AVENUE MALL (ZABA) 2 do 12 rata
•    VISA BUSINESS (ZABA) 2 do 12 rata


Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay
platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima. Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost
on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke. Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje. Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih
podataka. Hvala što koristite CorvusPay!

 

PLAĆANJE veleprodaja / maloprodaja Shop Zagreb i Shop Split: 

Jednokratno:
•    MAESTRO (PBZ)
•    MAESTRO (ZABA)
•    VISA
•    MASTERCARD
•    DISCOVER
•    GOTOVINA
•    TRANSAKCIJSKI (VIRMAN)


Obročno (min 100 kn):
•    AMEX od 2 do 6 rata
•    DINERS od 2 do 12 rata
•    MAESTRO (PBZ) 2 do 12 rata
•    VISA (PBZ) 2 do 12 rata
•    MASTERCARD (ZABA) 2 do 12 rata
•    VISA AVENUE MALL (ZABA) 2 do 12 rata
•    VISA BUSINESS (ZABA) 2 do 12 rata


Potrošački kredit:
•    AMEX od 24 do 60 rata (min 1000 kn, max 100.000 kn)
•    AMEX BUSINESS od 3 do 24 rata (min 1000 kn, max 80.000 kn)
•    DINERS od 13 do 60 rata
•    MASTERCARD / VISA (ZABA) 13 do 24 rata

Izjava o konverziji
Za Korisnike (kupce) koji imaju prebivalište ili boravište, odnosno sjedište izvan Republike Hrvatske i plaćaju u valuti koja nije hrvatska kuna (HRK, sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama (HRK), a iznos za koji će biti terećena kreditna kartica Korisnika dobiva se kroz konverziju cijene iz eura (€) u hrvatske kune (HRK) prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske Narodne banke. Prilikom naplate kreditnom karticom Korisnika isti se iznos pretvara u lokalnu valutu Korisnika prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj Internetskoj stranici.

Odbijena kartica
Ukoliko prilikom autorizacije kartice putem PayWay-a, sustav odbije karticu, pokušajte odabrati drugi način plaćanja. Ako želite platiti isključivo kreditnom ili debitnom karticom, a sustav ne dozvoljava - kontaktirajte nas na 072-101-101.

Dostava paketa i cijena dostave
Naručenu robu šaljemo po uplati na adresu označenu kao adresa dostave. Roba koja je zaprimljena mora se pregledati u trenutku dostave i sve reklamacije za uočene manjkove ili oštećenja moraju biti prijavljena Prodavatelju odmah po primitku robe, najkasnije u roku 1 radnog dana. Besplatna dostava za narudžbe od 500,00 kn sa PDV-om, odnosno 30,00 kn za narudžbe do 500,00 kn sa PDV-om.

Prodavatelj u dobroj namjeri želi isporučiti robu u roku 24 sati odnosno sljedećeg radnog dana od trenutka zaprimanja narudžbe ali u pojedinačnim slučajevima, zbog velike potražnje, moguće je da neki od naručenih proizvoda ne mogu biti isporučeni, odnosno da su neki od proizvoda iz ponude u potpunosti ili djelomice rasprodani. U slučaju rasprodanih proizvoda, Kupac će biti obaviješten putem telefona ili faksom, elektronskom poštom ili sms-om. Također u pojedinačnim slučajevima Kupcu može kasniti isporuka zbog logističko-distribucijske organizacije kurirske službe na što Prodavatelj ne može utjecati. Sve narudžbe zaprimljene do 15.00 sati biti će obrađene i dostavljene prvi sljedeći radni dan. Ukoliko Kupac želi da mu se dostavi neradnim danom (subota) obračunat će mu se dodatni trošak dostave sukladno cjeniku kurirske službe (važi samo za određena mjesta). Za Kupce koji se nalaze na otocima primjenjivat će se raspored o dostavi paketa na otoke. Prodavatelj ne može utjecati na pravilnik o pružanju logističke usluge kurirske službe. Zaprimljene narudžbe od 500,00 kn sa PDV-om biti će isporučene Kupcu besplatno. Za narudžbe ispod 500 kn sa PDV-om obračunat će se trošak dostave sukladno važećem cjeniku kurirske službe na dan isporuke. Prodavatelj zadržava pravo izmjene minimalne vrijednosti narudžbe za besplatnu isporuku bez da prethodno obavijesti Kupca.

Dostava opreme
Roba se isporučuje prema paritetu FCO Skladište Prodavatelja-Zagreb ili ako drugačije nije navedeno u ponudi. Pakiranje robe će biti u drvenim i/ili kartonskim kutijama što je uključeno u cijenu. Proizvodi koji nisu zapakirani su, u svakom slučaju, pakirani folijom sa zaštitnim mjehurićima. Ukoliko nema određenih uputa, proizvodi će biti zapakirani u kartonske kutije što se odnosi na naslonjače, fotelje, vizire, recepcije i komplementarne proizvode a glavoperi u kartonom pojačanim paletama ili drvenim sanducima. Namještaj i oprema za rad biti će zapakirani u drvenim ili kartonskim kutijama.

Povrat robe ili zamjena
Kupac ima pravo na povrat u roku od 14 dana ukoliko naručeni artikl ne odgovara opisu naručenog proizvoda. Zahtjev za povratom se zaprimaju pisanim putem na e-mail: info@salonpremium.com ili na adresu Salon Premium, Zavrtnica 17, 10000 Zagreb. Prodavatelj zadržava diskrecijsko pravo da li će udovoljiti ili neće zahjevu. Prilikom povrata naručenog proizvoda kao ne željenog ili ne odgovarajućeg, Kupac snosi trošak povrata.Proizvod mora biti upakiran u original ambalažu bez nedostataka i oštećenja, ne korišten. Ukoliko je učinjena pogreška od strane Prodavatelja ili se radi o greški na naručenom artiklu, troškove povrata snosi Prodavatelj.

Reklamacije
Kupac ima pravo na reklamaciju robe u jamstvenom roku. Potrebno je imati jamstveni list i kopiju računa. Reklamacije se zaprimaju pisanim putem na e-mail: info@salonpremium.com ili na adresu Salon Premium, Zavrtnica 17, 10000 Zagreb. Prodavatelj je dužan u roku od 30 dana od dana primitka pisane reklamacije Kupcu popraviti ili zamijeniti proizvod. Prilikom povrata proizvod mora biti zapakiran u original ambalaži uz odgovarajuću mehaničku izolaciju. Moguća oštećenja koja bi nastala pri prijevozu idu na rizik i trošak kupca. Prodavatelj ne odgovara za izgubljenu robu koju je Kupac poslao.

----------------------------------------

OPERATIVNI LEASING (NAJAM)
Više nije potrebno sav vaš ušteđeni novac potrošiti za kupnju nove frizerske opreme ili pribora! 

Od sada možete jednostavno unajmiti frizersku opremu; frizerske stolice, glavopere, klimazone, sterilizatore, sušila za kosu, pegle, škare za šišanje, uvijače..na 12 do 60 mjeseci.
Minimalna vrijednost opreme/pribora je 5.000,00 sa pdv-om a dobiva se zbrajanjem svih uređaja ili opreme na jednom računu.​

Koje su prednosti najma?
Najamnine se u knjigovodstvu tretiraju kao 100% trošak a ne kao obveza. Ne smanjujete likvidnost i kreditnu sposobnost vaše tvrtke i ne pogoršavate kreditni rejting.
Bez učešća u financiranju.
Fiksna najamnina u HRK (bez valutnih klauzula i sl.)
Nema promjene u uvjetima financiranja, bez valutne klauzule, fiksno u HRK.
Nije potrebno ugovarati policu osiguranja. 
Trošak obrade zahtjeva je 0,00 HRK za iznose do 43.750,00 HRK!
Odmah preuzimate robu (ako se ne mora posebno naručivati kao što su glavoperi, stolice i sl.) 

Kako unajmiti opremu?
Jednostavno! Dokumentacija za procjenu boniteta? Nije potrebna za tvrtke (d.o.o. ili j.d.o.o.), jedino ako ste obrt, tada su nam potrebna svega 3 dokumenta.
Ovlaštena osoba samo sa žigom tvrtke i samo sa osobnom iskaznicom odabere opremu ili pribor koju želi unajmiti i to je to! Odluka o financiranju donosi se unutar 2h za iznose do 187.500,00 HRK. 

Kada je financiranje odobreno, potpisujete ugovor o operativnom najmu (nije potrebna javnobilježnička ovjera ugovora) i preuzimate pribor/opremu odmah ili kada je ugovorena dostava.
Nemojte vezati svoje dragocjenu ušteđevinu u opremu – investirajte u razvoj poslovanja!