Regenerator ili maska za kosu, koja je razlika?

Regenerator i maska za kosu proizvodi su za njegu kose koji mogu poboljšati izgled i teksturu vaše kose. Međutim, oni rade na malo drugačije načine i imaju različite svrhe.
Regenerator je proizvod za njegu kose koji se koristi za vlaženje, raščešljavanje i omekšavanje kose. Obično se nanosi nakon šamponiranja i ostavlja nekoliko minuta prije ispiranja. Regeneratori djeluju tako da prekrivaju pramenove kose kako bi spriječili zapetljavanje i lomljenje, kao i dodavanje vlage i sjaja.

S druge strane, maska za kosu je intenzivniji tretman koji se koristi za dubinsko hranjenje i obnavljanje kose. Obično se ostavlja dulje od regeneratora, često 10-30 minuta, a može se koristiti jednom tjedno ili po potrebi. Maske za kosu sadrže koncentrirane sastojke koji prodiru duboko u vlas kose kako bi popravili oštećenja, vratili vlažnost i poboljšali cjelokupno zdravlje kose.

Dakle, ukratko, regenerator je proizvod za svakodnevnu ili redovitu njegu kose koji pomaže u održavanju zdravlja i izgleda kose, dok je maska za kosu intenzivniji tretman koji se koristi povremeno za dubinsku njegu i obnovu oštećene kose.