Što radi keratinska maska za kosu i za koji je tip kose

Keratinska maska je tretman za kosu koji je osmišljen da je njeguje, jača i poboljšava opće stanje i izgled kose. Sadrži visoku koncentraciju keratina, prirodnog proteina koji se nalazi u kosi, a koji pomaže u popravljanju oštećenih vlasi i obnavljanju njihove snage i elastičnosti.

Keratin u maski djeluje tako što popunjava praznine i slabosti duž vlasi kose, koje često nastaju zbog upotrebe toplinskih alata za oblikovanje kose, kemijskih tretmana, oštećenja iz okoline ili svakodnevnog trošenja. Na taj način, maska zaglađuje kutikule kose, smanjuje neposlušnost vlasi i pojačava prirodni sjaj i mekoću kose.

Keratinske maske odgovaraju različitim tipovima kose, posebno onima koji su suhi, oštećeni ili skloni naelektriziranju. Ako je vaša kosa često izložena toplinskim uređajima za oblikovanje, poput sušila za kosu ili ravnanja, ili redovito prolazi kroz kemijske tretmane kao što su bojenje, posvjetljivanje ili trajno oblikovanje, keratinska maska može biti posebno korisna.

Također, ljudi s prirodno kovrčavom ili grubom kosom također mogu imati koristi od korištenja keratinske maske kako bi poboljšali upravljivost i smanjili neposlušnost vlasi, čime će im biti lakše oblikovati i održavati kosu.

S druge strane, osobe s tankom ili rijetkom kosom možda će htjeti koristiti keratinske maske s oprezom, budući da intenzivni proteinski tretman ponekad može opteretiti kosu, što dovodi do njenog izgleda bez volumena.

Sveukupno, keratinska maska može biti moćan alat u obnavljanju i osvježavanju oštećene kose, pružajući joj potrebnu njegu kako bi izgledala zdravije, glađe i sjajnije.